torstai 3. huhtikuuta 2014

Raakasuklaata osa 2

Tänään sain taas tehtyä tätä ihanaa herkkua, kun jätettiin aamu-ulkoilu lasten kanssa väliin lumisateen takia. Yleensä ei lumisateet kyllä haittaa, mutta näin huhtikuussa sitä ei enää kyllä kaipaa. Onneksi tuota esikoista ei juuri tarvitse houkutella mukaan jos haluaa leipoa/keittiöhommia tehdä. 
Yhden erän kokeilin tehdä tässä välissä kaakaomassasta, mutta se ei onnistunut niin hyvin että kannattaisi ohjetta sen kummemmin julkaista. Nyt vähän viilattiin ohjetta ja tulikin tosi hyvä erä! Huomasin että kaakaovoin lisäksi kannattaa käyttää myös kookosöljyä rasvana, niin saa rakenteesta paremman ja suklaa tuntuu melkein sulavan suuhun. Makeutukseen käytin juoksevaa hunajaa, joka toimii paremmin kuin kiinteässä muodossa oleva. 

Raakasuklaa
125 g kaakaovoita
3/4 dl sulatettua kookosöljyä
2 rkl hunajaa
5 rkl kaakaojauhetta
1 rkl macajauhetta
ripaus suolaa
1 dl rouhittuja cashew-pähkinöitä

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita joukkoon hunaja ja sen jälkeen jauheet. Kaada suklaa silikonisiin jääpalamuotteihin (tai mihin haluat suklaan tehdä) ja ripottele päälle pähkinät. Anna jähmettyä jääkaapissa. Raakasuklaa kannattaa myös säilyttää jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti