keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Vauvan munakas

Esikoisen kanssa jo kokeiltiin vähän sormiruokailua, lähinnä keitettyjen kasvisten muodossa ja nyt toisen kohdalla innostuin tutkimaan asiaa enemmän. Lapsi ainakin tästä sormiruokailusta tykkää :) Ja itellekin mukava kun ei tarvii syöttää sekä vauva viihtyy hyvin koko ruokailun ajan omassa penkissään kun hänelläkin on jotain tutkittavaa ja maisteltavaa. Ihan kaikki ruoka ei aina niin näppärästi suuhun mene vaan siivottavaa löytyy pöydän alta, mutta se kuuluu asiaan. Voipi olla että jatkossakin jotain sormiruoka-reseptejä tulee blogissa näkymään enemmän jahka tästä innostutaan vielä.
Eilen kokeilin tehdä munakasta vauvalle (ei kyllä enää hirmu vauvalta tunnu, äitiyslomakin loppui jo!) ja toinen hykerteli tyytyväisenä tuolissaan kun oli niin hyvää. Ja näistä melkein kaikki meni ihan suuhun asti, ei montaa murua pöydän alta löytynyt. Tein samoilla aineksilla myös itselle munakkaan, niin oli helppo laittaa vauvanruokaan pienet määrät sipulia ja paprikaa.
Munakkaiden lisänä tarjosin kurkkutikkuja, ruisleipää ja maitoa.Vauvan munakas
2 munaa
2 rkl vettä
pala porkkanaa
pari miniluumutomaattia
pieni pala paprikaa
pieni pala punasipulia
muutama basilikan lehti

Laita munat ja vesi kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Raasta pieni porkkanan pala ja pilko tomaatit, punasipuli ja paprikat pieniksi paloiksi. Sekoita porkkanaraaste munien joukkoon. Kaada munamassa silikonisen muffinssipellin koloihin (sain 7 munakasta tästä määrästä), ripottele päälle paprikaa, sipulia, tomaattia ja basilikaa. Paista 200 asteessa kunnes munamassa on hyytynyt ja kypsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti