Ja lisää täytteitä :)
Tämä ihanan kirpsakka sitruunatäyte sopii täytekakkuun hyvin mm. mansikoiden kaveriksi. Käy hyvin myös ilman marjoja, mutta silloin itse laittaisin kakun toiseen väliin jotain muuta makua täytteeksi. Täyte riittää yhden (n. 20 cm) kakun kahteen väliin tai yhden ison kakun (n. 28 cm) yhteen väliin.
2 dl vispikermaa
Tämä ihanan kirpsakka sitruunatäyte sopii täytekakkuun hyvin mm. mansikoiden kaveriksi. Käy hyvin myös ilman marjoja, mutta silloin itse laittaisin kakun toiseen väliin jotain muuta makua täytteeksi. Täyte riittää yhden (n. 20 cm) kakun kahteen väliin tai yhden ison kakun (n. 28 cm) yhteen väliin.
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 prk Valion maustettua sitruunarahkaa
1 prk Valion maustettua sitruunarahkaa
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi sokerin kanssa, lisää siihen sitruunarahka. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoresta keltainen osa täytteeseen. Halkaise sitruuna ja purista mehu mukaan. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja ota sieltä n. 2 rkl kuumaa vettä lasiin. Liota liivatelehdet hyvin kuumaan veteen, anna jäähtyä hetken. Vatkaa liivate ohuena nauhana kaataen täytteen joukkoon.
2 rkl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi sokerin kanssa, lisää siihen sitruunarahka. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoresta keltainen osa täytteeseen. Halkaise sitruuna ja purista mehu mukaan. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja ota sieltä n. 2 rkl kuumaa vettä lasiin. Liota liivatelehdet hyvin kuumaan veteen, anna jäähtyä hetken. Vatkaa liivate ohuena nauhana kaataen täytteen joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti