perjantai 28. syyskuuta 2012

Omenachutney

Sain pari viikkoa sitten mieheltä synttärilahjaksi Hellapoliisin uuden Ruokavuosi-kirjan ja tämä ohje on sieltä otettu. Kirjassa oli muitakin ihania ohjeita, mitkä varmasti pääsevät testaukseen :)
Maisteltiin chutneya grillattujen broilerin sisäfileiden kanssa ja toimi! Todella hyvää!

1 kg omenoita
1 sipuli silputtuna
1 rkl inkivääriä silppuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ punainen chilipalko
mustapippuria
½ dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
1 kanelitanko
1 rkl omenaviinietikkaa
½ kg hillosokeria

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele pieniksi kuutioiksi.
Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilipaprikasta siemenet ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Käytä talouskäsineitä, varsinkin jos kätesi ovat arat, sillä chilipaprikan siemenet ovat polttavia.
Laita yllämainitut ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, inkivääri, siirappi, kanelitanko ja viinietikka.
Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri kokoajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko. Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.
Tarjoa liha- ja kanaruokien seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti