Sain pari viikkoa sitten mieheltä
synttärilahjaksi Hellapoliisin uuden Ruokavuosi-kirjan ja tämä
ohje on sieltä otettu. Kirjassa oli muitakin ihania ohjeita, mitkä
varmasti pääsevät testaukseen :)
Maisteltiin chutneya grillattujen
broilerin sisäfileiden kanssa ja toimi! Todella hyvää!
1 kg omenoita
1 sipuli silputtuna
1 rkl inkivääriä silppuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ punainen chilipalko
mustapippuria
½ dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
1 kanelitanko
1 rkl omenaviinietikkaa
½ kg hillosokeria
Kuori omenat ja poista siemenkodat.
Paloittele pieniksi kuutioiksi.
Silppua sipuli ja hienonna
valkosipulinkynnet. Poista chilipaprikasta siemenet ja leikkaa se
pieneksi silpuksi. Käytä talouskäsineitä, varsinkin jos kätesi
ovat arat, sillä chilipaprikan siemenet ovat polttavia.
Laita yllämainitut ainekset kattilaan.
Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, inkivääri,
siirappi, kanelitanko ja viinietikka.
Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri kokoajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15
minuuttia. Poista kanelitanko. Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin
ja säilytä kylmässä.
Tarjoa liha- ja kanaruokien seurana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti