Jos haluaa helposti ja nopeasti itsetehtyä hyvää leipää, niin tässä on mainio ohje siihen :) Ohje on alunperin Nalle Kaura&ruis-hiutalepaketin takakannesta.
5 dl vettä
3dl Nalle Kaura&Ruis -hiutaleita
1 ps kuivahiivaa
2 rkl siirappia tai sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
7 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
3dl Nalle Kaura&Ruis -hiutaleita
1 ps kuivahiivaa
2 rkl siirappia tai sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
7 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
1. Sekoita hiutaleet ja kuivahiiva.
2. Lisää ne reilusti kädenlämpöiseen veteen (+42°C).
3. Lisää suola, siirappi, rypsiöljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada uunipellille, leivinpaperin päälle. Taputtele tasaiseksi jauhotetuin käsin.
5. Anna kohota peitettynä 30 min.
6. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele taikinan pinta vedellä, ripottele halutessasi päälle hiutaleita tai kauraleseitä.
7. Paista keskitasolla 15-20 min
2. Lisää ne reilusti kädenlämpöiseen veteen (+42°C).
3. Lisää suola, siirappi, rypsiöljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada uunipellille, leivinpaperin päälle. Taputtele tasaiseksi jauhotetuin käsin.
5. Anna kohota peitettynä 30 min.
6. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele taikinan pinta vedellä, ripottele halutessasi päälle hiutaleita tai kauraleseitä.
7. Paista keskitasolla 15-20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti