maanantai 30. huhtikuuta 2012

Feta-sipulitäytteiset hyrrät

Leivotaan-lehdestä löytyi myös tämä kokeilemisen arvoinen resepti. Toiseen satsiin laitoin täytteeksi myös kinkkusuikaleita.

50 g hiivaa
5 dl vettä
2 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 dl silputtua persiljaa

Täyte
2 sipulia
voita paistamiseen
200 g fetajuustoa
(kinkkusuikaleita)

Voiteluun & koristeluun
vettä 
oreganoa
karkeaa merisuolaa

1. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää hunaja, öljy, suola, oregano ja persilja. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa samalla taikina tasaiseksi. Anna noust aliinan alla noin 45 minuuttia.
3. Täyte: Silppua sipuli ja paista nopeasti pannulla voissa, älä ruskista.
4. Alusta taikina jauhotetulla leivinalustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin pala noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä levyn päälle sipuli ja fetajuusto (sekä kinkkusuikaleet). Rullaa taikiana rullaksi kääretortun tapaan. Leikkaa rulla paloiksi. Laita palat leikkauspinta ylöspäin kevyesti voideltuihin ja jauhotettuihin muffinivuokiin. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
5. Voitele hyrrät vedellä ja ripottele päälle oreganoa ja suolaa. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.



Kuvassa kinkulla, fetalla ja sipulilla täytetyt hyrrät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti