maanantai 5. maaliskuuta 2012

Jauheliha-sipulipiirakkaa

Jotain iltapalaa piti kehitellä lauantai-illalle ja tästä tuli kyllä maukasta :)

Pohja
1dl kaurahiutaleita
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl kylmää vettä

Täyte
400 g naudan jauhelihaa
1 paprika
pala kesäkurpitsaa
2 sipulia
1 prk kermaviiliä
2 dl valion maustettua mustapekka-kermaa
3 munaa
1 pss mustaleima emmental-juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään, lisää öljy ja vesi. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi ja painele jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle. 

Täytteen aineksista pilko paprika ja kesäkurpitsa sopiviksi paloiksi sekä sipuli puolirenkaiksi. Paista pannulla jauheliha, paprika sekä kesäkurpitsa ja mausta maun mukaan (suola, mustapippuri, pizzamauste, chili..). Laita pohjan päälle vuokaan. Kuullota sipuli pannussa pehmeäksi ja laita jauhelihaseoksen päälle. Sekoita kermaviili, kerma, munat ja lisää tähän seokseen ½ pussia juustoraastetta. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Paista 200 asteessa n. ½ tuntia. 

Piirakka ennen munakerma-seosta.


2 kommenttia:

  1. Moi,
    älyttömän hyvää ja helppo ja nopea pohja tehdä. Tätä samaa pohjaa voi käyttää myös makeassa piirakassa, kun lisää pohjaan 1 rkl siirappia tai hunajaa tai sokeria. Kokeilin myös gluteiinitonta versiota Semperillä samoilla määrillä ja hyvä tuli. Kiitos Kattipaakari hyvästä ohjeesta ja Onnea Pikkuleipurille!

    VastaaPoista