keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Pikkuleipiä

Ensimmäiset kokeilupikkuleivät hieman eri ohjeella meni pilalle, kun hurautin taikinaan liikaa jauhoja ja sitä ei pystynyt leipomaan murenevaisuuden takia. Ajattelin, että pyöräytänpä nopeasti uuden taikinan ja teen uudet piparit.
Kappas vaan, vehnäjauhoja oli jäljellä enää vaivaiset 3 dl eikä kaupatkaan sattunut olemaan auki silloin. En kyllä ihan ymmärrä miten ihmeessä ainesosa, kun vehnäjauho voi minun kaapista loppua, sitä pitäisi olla aina. Mietin, että mitä laittaisin puuttuvien jauhojen tilalle ja äitihän sen tilanteen taas pelasti keksimällä perunajauhot korvaamaan. :) 
Pienensin ohjeesta hieman rasvan ja sokerin määrää sekä osan vehnäjauhoista korvasin sillä perunajauholla, taikinasta tuli todella hyvä ja helppo leipoa!

Pikkuleivät

110 g voita/margariinia
3/4 dl tomusokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna nopeasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Laita taikina kelmuun ja joksikin aikaa (itsellä taisi olla tunnin verran) jääkaappiin lepäämään. 

Pikkuleipiä paistoin 200 asteessa n. 6-8 minuuttia muistaakseni.
Ihan ok tyytyväinen olin noihin koristeluihin ottaen huomioon, etten aiemmin ole tehnyt. Kaikki on vähän erilaisia, kun kokeilin tehdä erinäköiseksi/eri sokerihelmillä. Mutta millä ihmeellä tuon pikeerin saa aivan tasaiseksi?! Vai onko pikeeri vääränlaista koostumusta..? Vinkkejä otetaan vastaan :)


Tänään pääsen kakkukurssille, joka pidetään  Modernon tiloissa Turun keskustassa, jännää! Toivottavasti mukaan tarttuu uusia hyviä vinkkejä ja ideoita kakkujen koristelutekniikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti