Ohje alunperin täältä. Tämän herkun kohdalla tein pienen mokan, kun tein kakun päivää ennen tarjoamista valmiiksi ja kinuskin laitoin myös jo siinä kohtaa kakun päälle. Kinuski ehti osittain imeytyä kakkuun/reunoille ja ulkonäkö ei ollut parhmaimmillaan kakkua tarjottaessa. Makuun tämä ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan herkullisuudesta tämä kakku sai kehuja kovasti.
Pohja:
300g gluteenittomia digestive keksejä
140g voita
1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita keksinmurut ja voisula keskenään
4. painele 27cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan pohjaksi
5. paista 150'c 12 min.
Täyte:
200g vaniljatuorejuustoa
200g ranskankermaa
1dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1rkl perunajauhoja
1. vatkaa tuorejuustoa, ranskankermaa ja fariinisokeria hetki
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. kaada esipaistetun pohjan päälle
4. jatka paistamista 150'c 15min
Kinuski:
1½ dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
Päälle:
sormisuolaa
1. keitä kermaa ja fariinisokeria n.8-10min
2. anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada täytteen päälle
3. ripottele sormisuolaa vähän pinnalle ja nauti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti