maanantai 12. kesäkuuta 2017

Mojito-juustokakku

Tätä kakkua en olisi ehkä itse lähtenyt kokeilemaan, jos tätä ei olisi suositeltu minulle. Vaikka mojito juomana onkin hyvää, jotenkin ajatus kakun ja drinkin toimivuudesta yhdistettynä mietitytti minua. Epäilys osoittautui kuitenkin turhaksi ja kakku taas erittäin raikkaaksi ja kesään sopivaksi! Suosittelen testaamaan, erityisesti aikuisten juhliin sopii mielestäni hyvin. Ohje alunperin Lunni leipoo-blogista. Tämä kakku tehty gluteenittomana.




Pohja

  • 200 g gluteenittomia digestive-keksejä
  • 75 g voita

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g sitruunarahkaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 kpl limeä
  • tuoretta minttua ruukullinen
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 7 kpl liivatelehtiä

Lisäksi

  • 1 dl vispikermaa
  • 1 kpl limeä
     
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. 
Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan. 
Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori sekä purista mehu. Ota puolet limen mehusta talteen liivatteiden liuottamista varten. 
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. 
Nypi minttupuntista lehdet. Yhdistä puolet limen mehusta, limen raastettu kuori, mintun lehdet ja ruskea sokeri, aja hienoksi blenderissä. 
Yhdistä minttuseos tuorejuuston kanssa. 
Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti. 
Lämmitä limen mehu kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.  
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli. 
Viimeistele kakku kermavaahtopursotuksilla, limen lohkoilla ja mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti