Pohja
- 200 g gluteenittomia digestive-keksejä
- 75 g voita
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g sitruunarahkaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 kpl limeä
- tuoretta minttua ruukullinen
- 1 rkl ruskeaa sokeria
- 4 dl kuohukermaa
Lisäksi
- 1 dl vispikermaa
- 1 kpl limeä
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.
Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
Pese
limet huolellisesti ja raasta niiden kuori sekä purista mehu. Ota
puolet limen mehusta talteen liivatteiden liuottamista varten.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri.
Nypi
minttupuntista lehdet. Yhdistä puolet limen mehusta, limen raastettu
kuori, mintun lehdet ja ruskea sokeri, aja hienoksi blenderissä.
Yhdistä
minttuseos tuorejuuston kanssa.
Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti.
Lämmitä
limen mehu kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä
ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen
joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli.
Viimeistele kakku kermavaahtopursotuksilla, limen lohkoilla ja mintulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti