Mansikka-marenkikakku (Brita-kakku)
Pohja:
100 g maidotonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
5 keltuaista
4 rkl kaura- tai soijamaitoa
2 dl gluteenitonta jauheseosta
2 tl leivinjauhetta
Pohja:
100 g maidotonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
5 keltuaista
4 rkl kaura- tai soijamaitoa
2 dl gluteenitonta jauheseosta
2 tl leivinjauhetta
Marenki:
5 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
Täyte:
1 prk vispautuvaa soijakermaa
tuoreita mansikoita
1. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita vaahtoon soijamaito ja jauho-leivinjauheseos.
2. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon loppu sokeri.
3. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipannulle (30x40 cm). Peitä taikina marengilla ja ripottele pinnalle mantelilastut.
4. Paista kakkupohjaa uunin alaosassa 150 asteessa n. 30 min. Anna pohjan jäähtyä.
5. Jaa pohja kahteen osaan. Vaahdota soijakerma, mausta sokerilla ja levitä toisen puoliskon päälle. Levitä halkaistut mansikat kermavaahdon päälle. Jätä osa kokonaisiksi kakun päälle koristeeksi. Nosta toinen pohjan puolikas täytteen päälle ja koristele mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti