Palsternakkasämpylät
1 litra vettä
2 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 dl palsternakkaraastetta
2 dl kaurahiutaleita
3 dl ruisjauhoja
½ dl öljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi hieman kädenlämpoä lämpimämmäksi, sekoita kuivahiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, palsternakkaraaste, kaurahiutaleet ja ruisjauhot. Lisää öljy ja vaivaa vehnäjauhoja vähitellen käsin mukaan taikinaan, kunnes taikina on sopivan kimmoisa mutta ei liian kova. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Alusta taikina jauhotetulla pöydällä ja leivo sämpylöiksi. Kohota pellillä n. 30 min. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Hampurilaisten väliin meillä laitettiin salaattia, tomaattia, suolakurkkua, majoneesia, ketsuppia sekä aurajuustoa. Lisäkkeeksi teimme bataattiranskalaisia sekä valkosipulidippiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti