torstai 19. maaliskuuta 2015

Hyydytetty voileipäkakku (maidoton)

Viikonlopun synttäreille tein myös maidotonta voileipäkakkua, joka onnistui mielestäni sen verran hyvin että resepti on jakamisen arvoinen. Usein maidottomista leivonnaisista saattaa jäädä herkästi puuttumaan tietynlainen täyteläisyys, joka maitotuotteiden mukana tulee. Tässä voileipäkakussa täyteläisyyttä antaa pari ruokalusikallista majoneesia, parhaimmillaan kakku on oltuaan yön yli jääkapissa jotta maut ehtii tasaantua.





Pohja
1 pkt Real-leipää
30 g maidotonta margariinia

Täyte
4 liivatelehteä
½ dl vettä
100 g kylmäsavuhärkää
100 g kinkkua
1 nippu ruohosipulia 
1 paprika
1 pkt tofuttia
1 prk Alpro vispiä
1 dl kurkkusalaattia
2 rkl majoneesia
1 rkl sinappia
pippuria

 Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Jauha Real aivan pieneksi muruksi, lisää seokseen sulatettu voi ja painele leipämurut vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Leikkaa kylmäsavuhärkä ja kinkku pieniksi paloiksi, pilko paprika ja silppua ruohosipuli, sekoita aineet keskenään. Vatkaa Alpro vispi vaahdoksi ja lisää siihen tofutti vatkaten. Lisää seokseen kurkkusalaatti, majoneesi sekä mausteet.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kuumaan veteen liivatelehdet yksitellen, joista on ylimääräinen vesi puristettu pois. Kaada ohuena nauhana vispitofuttiseokseen samalla kokoajan vatkaten.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä ainakin muutaman tunnin ajan, mutta mielellään yön yli.

4 kommenttia:

  1. Hei, käytitkö ihan "oikeaa voita" pohjassa? Sehän saadaan lehmänmaidosta. :) Olen viime aikoina tutustunut maidottomaan leivontaan, ja resepti vaikuttaa tosi hyvältä! Mietin vain, voisiko voin korvata esimerkiksi kasvirasvamargariinilla tms. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi hyvä huomio! Käytin tosiaan oikeaa voita, joten siinä on hieman maitoa mutta se on tosiaan helppo korvata maidottomalla margariinilla. Korjaankin tuohon reseptiin sen oikein :)

      Poista
  2. Kaikki tarjoilut oli oikein kauniita ja suussa sulavia, eritoten sankarin leipomat pikkuleivät. Maistelin joka lajia ja tämä maidoton voileipäkakku oli hyvä sekä suuntuntumalta että maultaan, kaunis niinkuin näkyy - piti maistella kahteen otteeseen, kun oli niin hyvää. Nam!

    VastaaPoista