perjantai 20. maaliskuuta 2015

Chia-suklaakakku (maidoton, gluteeniton)

Chia-siemenet on kuuluneet meidän ruokavalioon nyt muutaman kuukauden ajan ja innostuin tästä Kinuskikissan reseptistä juurikin niiden takia. Oli hyvä oivallus käyttää siemeniä kakun hyydyttämiseen. Lisäksi tästä kakusta tuli ihan todella hyvän ja raikkaan makuista ja sopii gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon sekä pähkinäallergisille. Mielestäni tämänkin kakun maku parani yön yli hyydyttyään.
Chia-siementen terveysvaikutuksista voi lukea mm. täältä tai täältä.



Pohja:
2 dl auringonkukansiemeniä (tai pähkinöitä/manteleita)
1 dl kookosjauhoja
2 rkl raakakaakaojauhetta
½ dl vettä
2 rkl agavesiirappia
2 rkl kookosöljyä

Täyte:
3 dl kookoskermaa
3 dl vaniljan makuista soijajogurttia
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
1 dl agavesiirappia
1 dl chia-siemeniä

Pinnalle:
raakakaakaojauhetta
kuivattuja mansikoita


Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa nekin leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimella. Yhdistä kookosjauhojen ja raakakaakaojauheen kanssa. Sekoita joukkoon vesi, agavesiirappi ja kookosöljy. Painele seos vuoan pohjalle.
Mittaa kaikki täyteainekset chia-siemeniä lukuun ottamatta tehosekoittimeen (myös sähkövatkain käy ainesten sekoittamiseen). Pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää lopuksi chia-siemenet nuolijalla tai lusikalla sekoittaen.Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele kuivatuilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti