Chia-siemenet on kuuluneet meidän ruokavalioon nyt muutaman kuukauden ajan ja innostuin tästä Kinuskikissan reseptistä juurikin niiden takia. Oli hyvä oivallus käyttää siemeniä kakun hyydyttämiseen. Lisäksi tästä kakusta tuli ihan todella hyvän ja raikkaan makuista ja sopii gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon sekä pähkinäallergisille. Mielestäni tämänkin kakun maku parani yön yli hyydyttyään.
Chia-siementen terveysvaikutuksista voi lukea mm. täältä tai täältä.
Pohja:
2 dl auringonkukansiemeniä (tai pähkinöitä/manteleita)
1 dl kookosjauhoja
2 rkl raakakaakaojauhetta
½ dl vettä
2 rkl agavesiirappia
2 rkl kookosöljyä
Täyte:
3 dl kookoskermaa
3 dl vaniljan makuista soijajogurttia
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
1 dl agavesiirappia
1 dl chia-siemeniä
Pinnalle:
raakakaakaojauhetta
kuivattuja mansikoita
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Sivele
reunoille öljyä tai suojaa nekin leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku
irtoaa vuoasta siistimmin.
Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimella. Yhdistä
kookosjauhojen ja raakakaakaojauheen kanssa. Sekoita joukkoon vesi,
agavesiirappi ja kookosöljy. Painele seos vuoan pohjalle.
Mittaa
kaikki täyteainekset chia-siemeniä lukuun ottamatta tehosekoittimeen
(myös sähkövatkain käy ainesten sekoittamiseen). Pyöräytä ainekset
sekaisin. Lisää lopuksi chia-siemenet nuolijalla tai lusikalla
sekoittaen.Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme
tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi
pinnalle kaakaojauhetta ja koristele kuivatuilla mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti