lauantai 11. tammikuuta 2014

Pulled pork-sandwichit

Pulled porkin testaaminen oli oikeastaan miehen idea, kun itse suhtauduin asiaan vähän epäillen. Uudeksi vuodeksi päädyttiin näitä sandwicheja tekemään ja ei epäilystäkään etteikö tehtäisi toistekin, tuli todella hyvää! Tuo lihahan tulee sinänsä aika itsestään uunissa ja muutenkin aika simppeli ruoka, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Lihan maustamisessa kannattaa olla rohkea ja hieroa mieleisensä mausteet lihan pintaan.
Possun lisäksi sandwichien väliin laitettiin jäävuorisalaattia, majoneesia, oltermannin cheddar-viipale, itsetehtyä BBQ-kastiketta sekä haudutettuja punasipuleita. Tuo oltermannin cheddar oli pienoinen pettymys, kun sitä mainostetaan oikeana cheddarina, se maistui lähinnä tavalliselta kermajuustolta. Sandwichien kaverina tarjoiltiin salaattia kurkulla ja granaattiomenalla höystettynä.
Kuvat on valitettavan huonoja, liian nälkäisenä otettuja :)





Pulled pork
n.800 g porsaan kassleria
n. 800 grammaa porsaan lapaa (kaupassa oli uuniliha nimellä)
coca-colaa n. 2,5 dl
2 sipulia

Mausteseos
Suolaa
Pippuria
 4 valkosipulin kynttä
Chilitahnaa
Soijakastiketta

Lihoihin hieroimme morttelissa tekemämme mausteseoksen ja laitoimme lihat kannelliseen pataan. Pataan heitimme mukaan neljään osaan pilkotut sipulit sekä coca-colaa nesteeksi. Nestettä oli n. 3/4 asti lihoja. Lihalämpömittarin laitoimme kasslerin paksuimpaan kohtaan. Lämpötilaksi uunissa voisi sanoa maksimissaan 150 astetta. Meillä uunin lämpötila oli n. 125 astetta kunnes lihan lämpötila oli 93 astetta (kesti 5h 30 min). Tämän jälkeen otimme lihat uunista ja kiedoimme iltalenkin ajaksi folioon. Lenkiltä tultua revimme lihat kahta haarukkaa käyttäen ja sekoitimme joukkoon hieman paistolientä. Tämän jälkeen valmistimme ao. kastikkeen sekä haudutetut punasipulit.




BBQ-kastike
400 g tomaattimurskaa
n.0,5-1 dl coca-colaa (jäi "yli" lihaan laitetusta coca-colasta)
2 rkl öljyä
1 punasipuli, hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
0,5 dl ketsuppia
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl Worcestershire-kastiketta
0,5 dl dijon-sinappia
3 rkl ruokosokeria
2 rkl hunajaa
1 rkl savupaprikajauhetta
säilöttyä chiliä oman maun mukaan
chilirouhetta oman maun mukaan
suolaa
pippuria

Kuumenna kattila keskilämmölle. Kuullota punasipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää loput ainekset. Ole varovainen chilin ja suolan kanssa. Anna kiehahtaa varovasti ja hautua 20 min. Soseuta. Maista ja lisää joko chiliä, hunajaa tai suolaa makusi mukaan. Voit myös ohentaa kastiketta tarpeen mukaan.

Haudutetut punasipulit
4 punasipulia
1 dl etikkaa
1 dl ruokokidesokeria
2 dl vettä

Pilko sipulit renkaiksi. Laita sipulit, etikka, sokeri ja vesi paistinpannuun tai kasariin ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut.


1 kommentti:

  1. Veljenikin teki viikonloppuna pulled porkia :) Itse en ole vielä saanut aikaiseksi mutta tässähän on hyvä ohje kokeilla ,D

    VastaaPoista