Possun lisäksi sandwichien väliin laitettiin jäävuorisalaattia, majoneesia, oltermannin cheddar-viipale, itsetehtyä BBQ-kastiketta sekä haudutettuja punasipuleita. Tuo oltermannin cheddar oli pienoinen pettymys, kun sitä mainostetaan oikeana cheddarina, se maistui lähinnä tavalliselta kermajuustolta. Sandwichien kaverina tarjoiltiin salaattia kurkulla ja granaattiomenalla höystettynä.
Kuvat on valitettavan huonoja, liian nälkäisenä otettuja :)
Pulled pork
n.800 g porsaan kassleria
n. 800 grammaa porsaan lapaa (kaupassa oli uuniliha nimellä)
coca-colaa n. 2,5 dl
2 sipulia
Mausteseos
Suolaa
Pippuria
4 valkosipulin kynttä
Chilitahnaa
Soijakastiketta
Lihoihin hieroimme morttelissa tekemämme mausteseoksen ja laitoimme lihat kannelliseen pataan. Pataan heitimme mukaan neljään osaan pilkotut sipulit sekä coca-colaa nesteeksi. Nestettä oli n. 3/4 asti lihoja. Lihalämpömittarin laitoimme kasslerin paksuimpaan kohtaan. Lämpötilaksi uunissa voisi sanoa maksimissaan 150 astetta. Meillä uunin lämpötila oli n. 125 astetta kunnes lihan lämpötila oli 93 astetta (kesti 5h 30 min). Tämän jälkeen otimme lihat uunista ja kiedoimme iltalenkin ajaksi folioon. Lenkiltä tultua revimme lihat kahta haarukkaa käyttäen ja sekoitimme joukkoon hieman paistolientä. Tämän jälkeen valmistimme ao. kastikkeen sekä haudutetut punasipulit.
n. 800 grammaa porsaan lapaa (kaupassa oli uuniliha nimellä)
coca-colaa n. 2,5 dl
2 sipulia
Mausteseos
Suolaa
Pippuria
4 valkosipulin kynttä
Chilitahnaa
Soijakastiketta
Lihoihin hieroimme morttelissa tekemämme mausteseoksen ja laitoimme lihat kannelliseen pataan. Pataan heitimme mukaan neljään osaan pilkotut sipulit sekä coca-colaa nesteeksi. Nestettä oli n. 3/4 asti lihoja. Lihalämpömittarin laitoimme kasslerin paksuimpaan kohtaan. Lämpötilaksi uunissa voisi sanoa maksimissaan 150 astetta. Meillä uunin lämpötila oli n. 125 astetta kunnes lihan lämpötila oli 93 astetta (kesti 5h 30 min). Tämän jälkeen otimme lihat uunista ja kiedoimme iltalenkin ajaksi folioon. Lenkiltä tultua revimme lihat kahta haarukkaa käyttäen ja sekoitimme joukkoon hieman paistolientä. Tämän jälkeen valmistimme ao. kastikkeen sekä haudutetut punasipulit.
BBQ-kastike
400 g tomaattimurskaa
n.0,5-1 dl coca-colaa (jäi "yli" lihaan laitetusta coca-colasta)
2 rkl öljyä
1 punasipuli, hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
0,5 dl ketsuppia
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl Worcestershire-kastiketta
0,5 dl dijon-sinappia
3 rkl ruokosokeria
2 rkl hunajaa
1 rkl savupaprikajauhetta
säilöttyä chiliä oman maun mukaan
chilirouhetta oman maun mukaan
suolaa
pippuria
n.0,5-1 dl coca-colaa (jäi "yli" lihaan laitetusta coca-colasta)
2 rkl öljyä
1 punasipuli, hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
0,5 dl ketsuppia
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl Worcestershire-kastiketta
0,5 dl dijon-sinappia
3 rkl ruokosokeria
2 rkl hunajaa
1 rkl savupaprikajauhetta
säilöttyä chiliä oman maun mukaan
chilirouhetta oman maun mukaan
suolaa
pippuria
Kuumenna kattila keskilämmölle. Kuullota punasipulia ja valkosipulia
muutama minuutti. Lisää loput ainekset. Ole varovainen chilin ja suolan
kanssa. Anna kiehahtaa varovasti ja hautua 20 min. Soseuta. Maista ja
lisää joko chiliä, hunajaa tai suolaa makusi mukaan. Voit myös ohentaa
kastiketta tarpeen mukaan.
Haudutetut punasipulit
4 punasipulia
1 dl etikkaa
1 dl ruokokidesokeria
2 dl vettä
Pilko sipulit renkaiksi. Laita sipulit, etikka, sokeri ja vesi paistinpannuun tai kasariin ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut.
Veljenikin teki viikonloppuna pulled porkia :) Itse en ole vielä saanut aikaiseksi mutta tässähän on hyvä ohje kokeilla ,D
VastaaPoista