Pohja
200 g kaakaotäytekeksejä
Täyte
1 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
3 rkl sitruunamehua
5 liivatetta
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat ja tomusokeroi ne, näin saat kakun irtoamaan siististi vuoasta ja reunat jäämään tasaiseksi.
Murskaa keksit ja painele ne tiiviisti vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (anna liota vähintään 5 minuuttia). Vatkaa vispikerma sokerien kanssa vaahdoksi ja lisää piimä joukkoon. Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuuman sitruunamehun joukkoon. Lisää liivatemehuseos täytteeseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten.
Laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kakun hyydyttyä siivilöi päälle kaakaojauhe ja irrota sen jälkeen vuoasta. Koristele marjoilla.
Kaunis kakku! Ihania tähtiä :) Minulla on tuo piimäkakun teko ollut jo pitkään tehtävien listalla, olen paljon kuullut kehuja sen keveydestä ja maukkaudesta.
VastaaPoistaKiitos :) jään odottelemaan sinun versiotasi tästä kakusta :)
PoistaOi tämä sinun blogihan on mieletön idealähde, viikonloppuna kokeilin pulled porkia (NAM!) ja nyt tämä, tätä täytyy testata myös!
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla että olet löytänyt uusia reseptejä kokeiltavaksi! :)
Poista