tiistai 21. toukokuuta 2013

Lihapiirakat

Hellapoliisin ohjeella tehtyjä lihapiirakoita, hirmusen hyviä! :)


Lihapiirakat (n. 26 kpl)
1/2 l vettä
2/3 pkt hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 dl puuroriisiä tai Jasmin-riisiä
tilkka öljyä tai margariinia
500 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
suolaa
mustapippuria

Uppopaistamiseen



Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää suola, öljy ja jauhot alustaen.
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.


Tee taikinan kohotessa täyte.
Keitä riisi kypsäksi. Paista jauheliha ja sipuli kuumassa pannussa öljyssä tai margariinissa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kypsä riisi.



Kaulitse taikina noin 1/2 cm paksuksi levyksi, ota pyöreällä muotilla ympyröitä, laita muutama lusikallinen täytettä ympyrän keskelle ja painele ympyrät puolikuun mallisiksi.





Kuumenna öljy friteerauskeittimessä tai kattilassa noin 180 asteiseksi.
Nosta pari lihapiirakkaa kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista piirakat molemmin puolin, kunnes saavat kauniin, ruskean värin.
Valuta talouspaperin tai ritilän päällä. Laita päälle liina, jotta piirakoiden pinta

pehmenee.




















3 kommenttia:

  1. Nam, lihapiirakoita! Tämäkin on ollut to-do -listalla jo kauan. Muistan kun olin pieni niin mammani aina teki näitä herkkuja. Haluan itsekin opetella sen taidon!
    Muutenkin oikein kiva blogi sinulla, löysin jo monet herkulliset ohjeet!!
    Aurinkoista kesän odottelua! :)

    VastaaPoista
  2. Heippa! Ihanaa loppuodotusta sinulle ja nauti nyt vain rauhassa. Tämä ohje on hyvä! Kokeilen joskus :) Kaipailen päivityksiäsi, mutta varmaan pian taas postailet, kun tilanne taas normalisoituu :) Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Sanna! Mukavaa kesää myös sinne! :)

      Poista