Lihapiirakat (n. 26 kpl)
1/2 l vettä
2/3 pkt hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 dl puuroriisiä tai Jasmin-riisiä
tilkka öljyä tai margariinia
500 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
suolaa
mustapippuria
Uppopaistamiseen
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Tee taikinan kohotessa täyte.
Keitä riisi kypsäksi. Paista jauheliha ja sipuli kuumassa pannussa öljyssä tai margariinissa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kypsä riisi.
Kaulitse taikina noin 1/2 cm paksuksi levyksi, ota pyöreällä muotilla ympyröitä, laita muutama lusikallinen täytettä ympyrän keskelle ja painele ympyrät puolikuun mallisiksi.
Kuumenna öljy friteerauskeittimessä tai kattilassa noin 180 asteiseksi.
Nosta pari lihapiirakkaa kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista piirakat molemmin puolin, kunnes saavat kauniin, ruskean värin.
Valuta talouspaperin tai ritilän päällä. Laita päälle liina, jotta piirakoiden pinta
pehmenee.
Nam, lihapiirakoita! Tämäkin on ollut to-do -listalla jo kauan. Muistan kun olin pieni niin mammani aina teki näitä herkkuja. Haluan itsekin opetella sen taidon!
VastaaPoistaMuutenkin oikein kiva blogi sinulla, löysin jo monet herkulliset ohjeet!!
Aurinkoista kesän odottelua! :)
Heippa! Ihanaa loppuodotusta sinulle ja nauti nyt vain rauhassa. Tämä ohje on hyvä! Kokeilen joskus :) Kaipailen päivityksiäsi, mutta varmaan pian taas postailet, kun tilanne taas normalisoituu :) Ihanaa kesää!
VastaaPoistaVoi kiitos paljon Sanna! Mukavaa kesää myös sinne! :)
Poista