tiistai 11. kesäkuuta 2013

Stoutkakku (maidoton, munaton)

Kevään Leivotaan-lehdestä bongasin tämän ohjeen ja halusin kokeilla. Kakusta tuli ihanan pehmeää ja maukasta. Varmasti olisi vielä maidollisena versiona hieman täyteläisempää.




1 ½ dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
3 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 ½ tl ruokasoodaa
2 ½ dl tummaa stout-olutta
200 g margariinia
1 dl soijapohjaista kermaa (alkuperäisessä ohjeessa oli 1 dl soijajogurttia)
1 rkl viinietikkaa

Kuorrutus
225 g soijalevitettä (alkuperäisessä ohjeessa oli 100 g, mutta laitoin enemmän jotta kuorrutus riitti pursotettavaksi koko kakulle)
3/4 dl soijapohjaista kermaa
4 rkl tomusokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 22-24 cm kakkuvuoka.
2. Sekotia kulhossa kaakao, jauhot, sokeri, suola ja sooda.
3. KAada kattilaan olut ja lisää joukkoon kuutioitu margariini. Sekoittele kunnes margariini on sulanut.
4. Sekoita kuivien aineiden joukkoon jogurtti, viinietikka ja lämmin olutseos. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua keskitasolla 55-65 minuuttia. Varmista puutikulla, että kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin kumoat sen vuoasta.
5. Vatkaa soijalevite ja lisää joukkoon kerka ja tomusokeri. Levitä tai pursota kakkupohjan päälle.

1 kommentti: