keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kummitädin 50-vuotiskakku (laktoositon ja gluteeniton)

Sain mieluisan tehtävän valmistaa täytekakut kummitätini syntymäpäiväjuhliin. Toiveita kakkuun oli jotain oranssia ja vihreää, päällinen vaahtismassaa ja mauiksi mansikkaa ja sitruunaa. Kakun piti olla myös gluteeniton ja laktoositon.

Pohja on tehty Semperin hienosta jauhoseoksesta täysin samoilla suhteilla kuin normaali vehnäjauhosta tehty kakkupohja. En lisännyt pohjaan perunajauhoa ja leivinjauhetta, ainoastaan munat, sokeri ja gluteenittomat jauhot. Mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan näitä jauhoja, joista en ollut ennen kakkupohjaa tehnyt. Ja pohjista tuli kyllä hyvät ja helpot tehdä/käsitellä! Maku oli tosi pehmeä.

Täytteeksi tein sitruunarahkaa
4 dl laktoositonta vispikermaa
2 prk Valion maustettua sitruunarahkaa
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
sokeria

Sitruunarahkan kaveriksi kakun väliin laitoin mansikkahilloa (tuoreista mansikoista tehty survos olisi ollut ehkä vielä vähän parempi, vaikka oikein hyvä hillokin oli).

Päällinen ja koristeet vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa, pursotukset laktoositonta vispikermaa. Pursotukset tuli tehtyä vähän hätäseen, mutta ihan ok niistä tuli.


2 kommenttia:

  1. 50-v. nuori kummitäti kiittää Kakkupaakaria tuhannesti! Kakut kruunasivat kahvipöydän; olivat kauniit ja suussa sulavat, rakenne oli oikein hyvä ja maku raikas.Pursotus oli kaunis,varsinkin kun se tehtiin mökillä pienessä tilassa pöydän kulmalla, jossa tehtiin kaikkea muutakin keittiöhommaa ja huisketta oli joka puolella. Aivan juuri sellaiset kakut, jota toivoin. Vierailta on tullut paljon kiitoksia välitettäväksi Kakkupaakarille. Määräkin natsasi justiinsa. Kiitos taitavalle Paakarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ilo saada tehdä kakut, kiitos siitä! Kiitokset myöskin mukavista ja rennoista juhlista :)

      Poista