Pitaleipien täytteeksi teimme pulled chickeniä sekä pulled porkia, marinoituja punasipuleita ja tomaattisalsaa. Kanaleipään teimme kastikkeeksi Curry-ananas-kastiketta ja possun kaveriksi Bbq-kastiketta Mättömestarin ohjeella.
Kaikki kuvat eivät anna oikeutta herkuille valitettavasti, kun nopeaan ilman sen kummempia asetteluita halusin napata kuvat jotta niistä vähän saa osviittaa miltä eri täytteet näyttävät.
Pitaleivät
8 kappaletta
2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl vettä
1/2-1 tl suolaa
25 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
5-5 ½ dl durumvehnäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
Sekoita veteen hiiva, suola ja öljy.
Alusta joukkoon vähitellen tarvittava määrä jauhoja.
Anna kohota puolisen tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
Jaa
taikina 8 osaan ja kauli ohuiksi leipäsiksi.
Taikina kannattaa kaulia
lähes lettumaisen ohueksi, jotta valmiiseen leipään muodostuu uunissa
tasku. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Kuumenna samalla uunissa peltiä.
Nosta
pitaleivät kuumalle pellille.
Paista pitaleipiä kunnes ne ovat nousseet pallukoiksi ja ovat
kypsiä, noin viitisen minuuttia riittää. Jos et tarjoa leipiä heti, säilytä ne muovipussissa tai pakasta.
Tomaattisalsa
1 kg tomaatteja
3 kpl varhaissipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl tuoretta chiliä
6 rkl persiljaa silputtuna
1 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 ½tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl basilikaa
Paloittele
tomaatit pieniksi kuutioiksi kulhoon.Voit valuttaa niistä ylimääräistä
nestettä pois. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise
chilipalko, poista siemenet ja silppua palko.
Sekoita kaikki aineet tomaattisilpun joukkoon ja nosta salsa jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
Kun tuot salsan tarjolle, voit vielä halutessasi valuttaa siitä ylimääräistä nestettä.
Sekoita kaikki aineet tomaattisilpun joukkoon ja nosta salsa jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
Kun tuot salsan tarjolle, voit vielä halutessasi valuttaa siitä ylimääräistä nestettä.
Curry-ananasdippi (kaksinkertaisena)
1 prk kermaviiliä
1 tl currya
1 tlk ananasmurskaa
1 valkosipulinkynsi
½ dl tuoretta korianteria
1 tl sambal oelekia
ripaus suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
Bbq-kastike
2,5 dl ketsuppia
1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl pepsiä
0,5 dl tummaa siirappia
250 g paseerattua tomaattia
2 rkl dijon sinappia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl sinappijauhetta
1 rkl Worchestershire kastiketta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl savupaprikajauhetta
1 tl timjamia
1 tl mustapippuria
0,5 tl cayennepippuria
1 tl nestemäistä savua
Laita kattila hellalle keskilämmölle.
Lisää reseptin ainekset ylhäältä alaspäin kattilaan aina välillä vispilällä sekoittaen.
Kun kaikki ainekset ovat kattilassa, nosta lämpöä ja anna kastikkeen kiehahtaa.
Anna kastikkeen jäähtyä ja säilö hyvin puhdistettuun purkkiin.
Kuva valitettavasti puuttuu.
Marinoidut punasipulit
2 kpl punasipuleita
1 dl rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa
3/4 dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Kuori sipulit, ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.
Ompa kiva kuulla että ohje toimi! Maittavat täytteet teillä. Curry on vähän unhossa ollut mauste joka on nyt lähiaikoina muutaman kerran pompannut eteen ravintoloissakin. Onkohan se tulossa uudestaan?
VastaaPoista