tiistai 11. heinäkuuta 2017

Omar-palat (gluteeniton)

Kuopuksen syntymäpäivillä tarjosimme kakun sijaan tänä vuonna muutamaa erilaista makeaa piirakkaa. Nämä Omar-palat löysin sattumalta nettiä selaillessa La Petite Princess-blogista ja ohjeen kuulostaessa herkulliselta, päätin kokeilla sitä. Nämä herkkupalat hupeni tarjoilupöydältä parhaiten, joten ne olivat onnistunut kokeilu. Todella makeitahan nämä on ja en ehkä tekisi pöydän ainoaksi tarjottavaksi, mutta juhlapöydän osana erittäin toimiva tarjottava!
 


 
 
pohja
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
200g sulaa margista tai voita
3,5 dl piimää
3 tl leivinjauhetta
1 dl maissijauhoja
3,5 dl fin mixiä

Vaahdota munat ja sokeri, lisää seokseen margis ja piimä. Sekoita kuivat ainekset ja siivilöi ne varovasti sekoittaen mukaan taikinaan. Kaada pellille, leivinpaperin päälle ja paista 150°c noin 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
 
 
omar kuorrute
1 pss omar karkkeja 
2 dl kuohukermaa
1 pkt tomusokeria

Sekoita karkit ja kerma ja sulata hiljakseen levyllä. Kun karkit ovat sulaneet sekoita tomusokeri joukkoon. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti