Raakasuklaakakku
Pohja
3 dl kaurahiutaleita
3 dl taateleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
tilkka vettä
suolaa
Täyte
3 avokadoa
2 banaania
1-1,5 dl raakakaakaojauhetta
4 tl hunajaa
1 tl ceyloninkanelia
1 tl vaniljajauhetta
½ dl kaakaovoita tai kookosöljyä
Tarjoa mustikoiden ja vadelmien kanssa.
OHJEET:
1. Valmista ensin pohja. Jauha kaurahiutaleet hienoksi monitoimikoneella tai vastaavalla leikkurilla.
Lisää raakakaakaojauhe ja suola ja sekoita. Pilko taatelit pieniksi
paloiksi ja lisää ne parissa erässä. Lisää hieman vettä jotta pohjasta tulee tahmea massa ja saat sen levittymään irtopohjavuoan pohjalle.
2. Päällystä irtopohjavuoka (käytin halkaisjaltaan 20 cm
vuokaa) leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. Laita vuoka
pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Sulata kaakaovoi kattilassa liedellä matalalla lämmöllä tai vesihauteessa.
4.
Voit käyttää täytteen valmistamiseen tehosekoitinta, monitoimikonetta
tai sauvasekoitinta. Pilko avokadot ja banaanit ja lisää kaikki muut
ainekset paitsi kaakaovoi. Sekoita sileäksi
massaksi ja lisää vielä viimeisenä kaakaovoi. Maista, ja lisää makeutusta tai mausteita tarvittaessa.
massaksi ja lisää vielä viimeisenä kaakaovoi. Maista, ja lisää makeutusta tai mausteita tarvittaessa.
5.
Ota vuoka pakastimesta ja kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku taas
pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Tarjoile sellaisenaan tai
koristele kakku esimerkiksi raastetulla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti