torstai 5. joulukuuta 2013

Suppilovahveropiirakka ja granaattiomena-halloumisalaatti

Ostin viime viikolla ensimmäistä kertaa granaattiomenan ja ajattelin että kokeillaan nyt jotain ihan uutta. Lueskelin netistä erilaisia ohjeita ja olikin mielenkiintoista huomata miten paljon kaikkea hyvää tuo granaattiomena sisältää. Se oli mm. muinaisten egyptiläisten pyhä kasvi. Lisäksi granaattiomena sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka tai karpalo, kuituja, vitamiineja, rautaa, foolihappoa ja kaliumia. Suosittelen tutustumaan kyseiseen hedelmään, siemenet oli todella herkullisia salaatin joukossa ja antoi salaatille kaunista punaista väriä piristykseksi!



Salaatin kaveriksi tehtiin suppilovahveropiirakka. Tämä upposi jopa meidän vajaa 3-vuotiaalle niin hyvin että veti kaksi palaa, lapset on ihanan ennakkoluulottomia uusien ruokien suhteen. Itselle sienet on ollut pitkään nounou-listalla, mutta tälläisessa piirakassa ne menevät kyllä hyvin. 


Granaattiomena-halloumisalaatti

tammenlehtisalaattia
granaattiomenan siemeniä
viinirypäleitä
halloumijuustoa

kastikkeeksi 
oliiviöljyä
vaaleaa balsamicoa
suola
pippuri



Suppilovahveropiirakka 

Pohja
1dl kaurahiutaleita
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl kylmää vettä

Täyte
n. 3 dl suppilovahveroita
1 sipuli
140 g pekonia
100 g emmental juustoraastetta
1 prk valion mustapekka-kermaa
2 munaa


Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään, lisää öljy ja vesi. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi ja painele jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle. 
Leikkaa pekoniviipaleet pienemmiksi paloiksi ja paista pannulla hetken aikaa jotta enin rasva alkaa sulaa. Lisää joukkoon silputtu sipuli sekä suppilovahverot ja kypsennä sen verran että sipulit ja sienet pehmenevät. Levitä täyte pohjan päälle.
Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä joukkoon kerma sekä juustoraaste. Kaada piirakan päälle.
Paistetaan 200 asteessa n.puoli tuntia.


1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen salaatti. Tuo Granaattiomena on kyllä herkullinen (mutta vähän käytetty) hedelmä. Jouluna sitä laitetaan anoppilassa skumppan joukkoon, pikkuisen vain :)

    VastaaPoista