Salaatin kaveriksi tehtiin suppilovahveropiirakka. Tämä upposi jopa meidän vajaa 3-vuotiaalle niin hyvin että veti kaksi palaa, lapset on ihanan ennakkoluulottomia uusien ruokien suhteen. Itselle sienet on ollut pitkään nounou-listalla, mutta tälläisessa piirakassa ne menevät kyllä hyvin.
Granaattiomena-halloumisalaatti
tammenlehtisalaattia
granaattiomenan siemeniä
viinirypäleitä
halloumijuustoa
kastikkeeksi
oliiviöljyä
vaaleaa balsamicoa
suola
pippuri
kastikkeeksi
oliiviöljyä
vaaleaa balsamicoa
suola
pippuri
Suppilovahveropiirakka
Pohja
1dl kaurahiutaleita
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl kylmää vettä
Täyte
n. 3 dl suppilovahveroita
1 sipuli
140 g pekonia
100 g emmental juustoraastetta
1 prk valion mustapekka-kermaa
2 munaa
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään, lisää öljy ja vesi. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi ja painele jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle.
Leikkaa pekoniviipaleet pienemmiksi paloiksi ja paista pannulla hetken aikaa jotta enin rasva alkaa sulaa. Lisää joukkoon silputtu sipuli sekä suppilovahverot ja kypsennä sen verran että sipulit ja sienet pehmenevät. Levitä täyte pohjan päälle.
Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä joukkoon kerma sekä juustoraaste. Kaada piirakan päälle.
Herkullisen näköinen salaatti. Tuo Granaattiomena on kyllä herkullinen (mutta vähän käytetty) hedelmä. Jouluna sitä laitetaan anoppilassa skumppan joukkoon, pikkuisen vain :)
VastaaPoista