maanantai 4. marraskuuta 2013

Mark Bellon täydellinen pizzapohja

Viikonloppuna oli meillä pizzalauantai ja kokeiltiin uutta pizzapohjan ohjetta. Myös täytteitä vähän uudistettiin meidän perinteisiin pizzoihin. Lähdettiin kokeilemaan Mark Bellon ohjeella josko saataisiin ohuet ja rapsakat pohjat pizzoihin. Aika hyvin tässä jo onnistuttiin, mutta vähän rupesi pizzakiven hankinta kummittelemaan mielessä ;)
Meidän ruoanlaitosta on nykyään aika kaukana rauhallinen tekeminen viiniä samalla siemaillen. Yksi vajaa 3-vuotias haluaa tehdä oman pizzan (mikä on huippua, että intoa riittää) syöden samalla kaikki täytteet ennenkuin pizzat ehtii uuniin, vauva haluaa oman osansa huomiosta ja on oppinut vaatimaan sitä, äiti ja iskä yrittää tehdä vähän ja kaikkea ja seurata samalla reseptejä ja muistaa ottaa pizzat uunista ennen palamista. Noh, on se myös ihanaa seurata tuon 3-vuotiaan intoa ja itsetekemisen riemua. 



 


Pizzapohja
325 ml vettä (+ hieman taikinan vaivaamiseen)
  2 ¼ teelusikkaa kuivahiivaa
  ¼ teelusikkaa sokeria
  n. 600g jauhoja 
  1 ruokalusikka extra-neitsytoliiviöljyä
  1 ruokalusikka merisuolaa
 
Lämmitä vesi noin 38-40 asteiseksi (käytä mittaria). Lisää hiiva ja sekoita, kunnes se liottuu joukkoon. Lisää lopuksi sokeri ja siirrä seos sivuun.
Sekoita kulhossa jauhot, öljy ja suola. Kaada joukkoon hiiva-vesiseos ja kääntele taikinaa, kunnes se ei enää ole tahmeaa.
 Muotoile taikina.
Jaa taikina neljään tasakokoiseen pallukkaan (mittaa vaa’alla). Pöllytä päälle jauhoja ja anna taikinapallukoiden kohota isossa kulhossa, jossa ne mahtuvat tuplaantumaan. Säilytä kulhot esimerkiksi lämpimässä vedessä. Lämpiävän uunin päällä on Bellon mukaan liian lämpöiset oltavat.
Kauli tai muotoile taikina ohueksi pizzapohjaksi.

Tomaattikastike
tomaattimurskaa
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

Keitä aineksia kattilassa yhdessä jonkin aikaa. Sokeri nostaa tomaatin maut esille.

Täytteet
tomaattikastike
juustoraaste
ilmakuivattu kinkku
tomaatti
punasipuli
mozzarella

Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta ja ripottele vähän juustoraastetta. Paloittele ilmakuivattua kinkkua hieman pienemmäksi ja levitä tasaisesti. Lisää tomaatti, punasipuli ja mozzarella.

Ennen pizzan täyttämistä pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kun uuni on valmis, laita pizza kuumalle pellille ja uuniin. Paista kunnes juustot on sulaneet ja saaneet hieman väriä sekä pohja näyttää sopivan rapsakalta ja kypsältä.

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen pizza, pitäneepä kivellä kokeilla tuleeko yhtä herkullisen näköinen :D

    VastaaPoista