Minttu-suklaakakku
Mint chocolate cake
Kakkupohja
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
5 dl maitoa
120 g voita
2 kananmunaa
Kuorrute ja täyte
4 valkuaista
4 valkuaista
4 rkl vettä
1 1/2 dl sokeria
350 g voita
noin 10 tippaa (pipar)minttuöljyä
vihreää elintarvikeväriä
Suklaaganache
150 g tummaa suklaata
150 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
Sekoita
kaikki kuivat aineet kakkupohjaa varten keskenään. Mittaa kulhoon 2 1/2
dl maitoa ja kananmunat. Sekoittele niin, että kananmunien rakenne
rikkoutuu. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Kuumenna kattilassa
paloiteltu voi ja loput maidot. Kuumenna sen verran, että voi sulaa.
Kaada vielä voi-maitoseos muun taikinamassan joukkoon koko ajan hyvin
sekoittaen esimerkiksi sähkövatkaimella.
Kaada
taikinamassa kahteen kevyesti voideltuun noin 20 cm (irtopohja)vuokaan,
jonka pohjalla on leivinpaperi. Näin ollen saat kakkupohjan helposti
pois vuoasta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Kokeile pohjien
kypsyyttä cocktailtikulla. Nosta kakkupohjat jäähtymään pois vuoista.
Valmista
täyte ja kuorrute. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä kannen alla,
kunnes sokeriliemi saavuttaa noin 116 asteen lämpötilan. Laita
kiehumisen alkuvaiheessa valkuaiset monitoimikoneeseen vatkautumaan.
Lisää kuuma sokeriliemi suoraan valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten.
Vatkaa kunnes seos jäähtyy. Paloittele huoneenlämpöinen voi ja lisää se
jäähtyneen valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää joukkoon myös minttuöljy sekä elintarvikeväri.
Vatkaa seosta niin kauan, että siitä tulee tasaista, kaunista
kuorrutetta. Jos seos vaikuttaa epätasaiselta jossain valmistuksen
vaiheessa, niin jatka vain vatkaamista. Kuorrutteesta tulee vatkatessa
kuohkeaa. Maista kuorrutetta ja lisää tarvittaessa niin minttuöljyä
kuin myös suolaa.
Laita
toinen kakkupohjista tarjoilulautaselle. Lisää sen päälle täytettä ja
nosta toinen kakkupohja päälle. Levitä kakun päälle ohut murukerros
kuorrutetta ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Levitä lopuksi paksumpi
kerros kuorrutetta ja nosta kakku jääkaappiin. Jätä hieman kuorrutetta
pursotuksia varten.
Valmista
päälle tuleva suklaaganache. Pilko suklaa ja kuumenna kerma lähes
kiehuvaksi. Lisää kuuma kerma suklaan joukkoon ja sekoittele niin, että
suklaa sulaa kokonaan. Anna seoksen jäähtyä, mutta vain sen verran, että
se on edelleen juoksevaa. Kaada viilentyneen kuorrutekerroksen päälle
suklaaganache ja anna hieman valua hieman reunojen yli. Voit auttaa
valumia esimerkiksi veitsen kärjellä. Pikaiset koristeet tein vihreästä candy meltsistä.
Onpas kaunis kakku! Tätä munkin pitää kokeilla, tykkään nimittäin niin paljon suklaan ja mintun sekoituksesta.
VastaaPoistaoijoi, kyllä vaan näyttää maukkaalta!!!
VastaaPoistaIhanan näköinen kakku! Kuinka oot nuo koristeet tehnyt?:)
VastaaPoistaSpritsailin tuota vihreää candy meltsiä leivinpaperin palalle ja laitoin leivinpaperin tyhjän talouspaperihylsyn sisään ja pakkaseen kovettumaan :)
Poista