Mulla on pakkasessa hirmu läjät karpaloita ja niitä pitäis saada käytettyä pois, joten tällaista piirakkaa tein tänään välipalalle. Vaikka tytär söis karpaloita ihan jäisinäkin suoraan pakkasesta, niin itelle on ainakin mukavampi vähän jossain muussa muodossa ;)
Alkuperäinen ohje Savon sanomien sivuilta, vähän sovelsin kaapista löytyvien ainesten mukaan.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Sekoita pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina 30 x 35 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle karpalot. Sekoita toscakuorrutuksen aineet keskenään. Murustele karpaloiden päälle kuorrutusta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-50 min.
Alkuperäinen ohje Savon sanomien sivuilta, vähän sovelsin kaapista löytyvien ainesten mukaan.
Taikina:
150 g margariinia
1,5 dl ruokokidesokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1,5 dl maustamatona jogurttia
4 dl karpaloita
Toscakuorrutus:
1 dl sulatettua margariinia
1 dl ruokokidesokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Sekoita pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina 30 x 35 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle karpalot. Sekoita toscakuorrutuksen aineet keskenään. Murustele karpaloiden päälle kuorrutusta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-50 min.
Ihana kuva! Pikkuleipurikin heijastuu lusikasta... :)
VastaaPoistaKiitos, tuo kuvaaminen on kyllä ihan oma lajinsa. Vähän helpompi paremmalla kameralla, mutta kaikki asettelut ja kameran asetukset vaatis vielä tosi paljon perehtymistä :)
PoistaNami! Minun blogisssa on sinulle tunnustus :)
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaVaikuttaa herkulta !
VastaaPoistaOli tosi hyvää, ihanasti sopi tuo kauratosca-päällinen kirpeiden karpaloiden kanssa yhteen :)
PoistaVarmastikkin hyvää, rapeaa, makeaa ja kirpeää...
VastaaPoista-SLY:si helmi-, maalis- ja huhtikuussa :)