sunnuntai 11. tammikuuta 2015

8 viikon ruokalista

Perhepäivähoitajan työssä olen huomannut yhden työkalun erittäin tärkeäksi, nimittäin ruokalistan. On ihanaa kun kerran miettii hyvän ja toimivan listan, niin ei tarvitse joka viikko miettiä että mitä ihmettä ensi viikolla taas syödään. Sunnuntaisin tulee käytyä usein ostettua seuraavan viikon ruokatarpeet ja työviikolle ei jää sitten isompia kauppareissuja. 

Syksyllä minulla oli käytössä 6 viikon kiertävä lista, joka ehdittiin kolmeen kertaan käydä läpi ennen joululomaa. Jotenkin tuo 6 viikkoa tuntui aika lyhyeltä ajalta ja nyt keväälle tein 8 viikon listan. Kaikki ruoat valmistetaan alusta asti itse ilman eineksiä/puolivalmisteita (peruna-sipulisekoitus on ainoa mitä käytän puolivalmista). 

Halusin jakaa tämän myös täällä blogissa, ehkäpä siitä saa myös joku teistä hyvää vinkkiä siihen mitä tänään syötäisiin. Vinkatkaa jos haluatte reseptiä jostakin ruuasta, niin voin niitä täällä julkaista :)4 kommenttia:

 1. Meinasitko lähteä uudelle sly-kierrokselle mukaan? Vielä keskiviikkoon asti aikaa imoittautua ;)

  sly30.kierros@gmail.com

  T:Redrose-emo

  VastaaPoista
 2. Ruokalistat kyllä helpottavat mukavasti arkea :) Itselläkin pyörii 10 vkon lista :D

  VastaaPoista
 3. Kiitti tästä listasta! Tästä on ollut meillekkin hyötyä monena päivänä kun ollaan pähkäilty mitä tänään syötäisin. Luulen, että kehittelen meillekkin oman kiertävän listan, johon tulee varmasti jotain tuosta sinunkin listalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että siitä on ollut iloa :) Epäilen hyvin vahvasti että ruokalista jää meidänkin arkeen ainakin osittain elämään vielä myöhemminkin, vaikka siirtyisinkin kodin ulkopuolelle töihin.

   Poista