Juhlaan valmistimme yhteensä 7 kakkua (16 cm, 20 cm, 3x24 cm ja 2x28cm) ja vieraita taisi olla n.75. Hieman kakkua taisi jäädä yli, mutta aika hyvin oli määrä mitoitettu vierasmäärälle. 16 senttinen kakku oli hääparia varten, 20 senttinen oli gluteeniton ja laktoositon, loput kakut olivat vähälaktoosisia.
Koristeena yksinkertaisesti tuoreita karpaloita (sulhasen keräämiä!) ja kultaista sokeria. Hieman ajattelin vielä että jotain tummasta suklaasta olisi sopinut päälle tuomaan esille karpaloiden punaista ja sokerin kultaista väriä, vaikka lopulta olin tyytyväinen tähänkin lopputulokseen.
Ohje on alunperin Kinuskikissalta.
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia
200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä
karpaloita
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä
karpaloita
Peitä irtopohjavuoan pohja (24-26 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit.
Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele vuoan
pohjalle.
Valmista ensin kinuskikastike – tämän voi tehdä mielellään
edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja
fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka
keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi
(jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on muuttunut
vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta
vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.
Lusikoi
täytettä vuokaan ja ripottele väliin useassa erässä puolukoita.
Ripottelun ideana on, että puolukan maku ja väri eivät tartu täytteeseen
vaan ne säilyvät kirpeinä sattumina makeassa ympäristössään. Levitä
päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan
levitysjäljet tasoittumaan. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai
seuraavaan päivään.
Ilman kommelluksia ei tätäkään kakkua tehty..
Minä tässä nyt ihan äkkiä keitän kinuskit ja teen samalla pari muuta hommaa..kattilakin oli liian pieni vaikka kahdessa erässä kinuskit tein.
Kinuskikastike oli liian lämmintä kun sitä yritettiin vaahdottaa, joten lopputulos oli tämä..lisäksi kastiketta oli sen verran paljon että se piti vaahdottaa kolmessa erässä ja ensimmäinen erä kerkesi mennä yli ja hieman juoksettua. Mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ollut kuin siitä kakut saada, joten sinne vaan muun massan sekaan meni kaikki. Eikä sitä vieraat tainneet huomata ;)
Kakku oli tosi tosi hyvää!!!! Otin santsipalankin :) Meillä on oikein synttäreiden suma tässä syksyllä. Onnistuisinkohan minäkin tuolla sinun reseptillä pyöräyttämään yhtä hyvän kakun... Minä en tykkää käyttää liivatelehtiä vaan korvaan ne aina liivatejauheella.
VastaaPoistaKyllä varmasti onnistut :) Kannattaa vaan huolehtia että tuo kinuskikastike on vaahdotettaessa täysin kylmää (voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin) niin vaahtoutuu hyvin.
Poista