maanantai 20. elokuuta 2012

Hääkakkuja

Erittäin innolla ja jännittyneenä lähdin suunnittelemaan tätä haastavaa kakkuprojektia! Haastavan siitä tekee se, että tämä oli ensimmäinen isompi kakku-urakkani. 
Häihin toivottiin suklaakakkua, täytteeksi päädyimme laittamaan tuoreita vadelmia ja suklaakermavaahtoa, koristeista toivottiin väriltään jotain punaista tai valkoista ruskean kakun kaveriksi.
Tein pienen koekakun jokin aika sitten, makumaailmaltaan kakku oli mielestäni toimiva ja hyvä! Kuorrutteen kanssa minulla oli ongelmia jo koekakussa ja ajattelin että saan sen kuitenkin onnistumaan varsinaisiin kakkuihin. Noh...toisin kävi :/ Ensimmäisen kuorrutteen heitin pois, kun se meni ihan käyttökelvottomaksi. Seuraavatkin kuorrutteet jäivät hieman kökköiseksi ja epäilen että niissä oli hieman liikaa kermaa suhteessa suklaaseen, koska kuorrute ei jähmettynyt kunnolla. Lisäksi kuorrutetta olisi luultavasti täytynyt jäähdytellä kauemmin, jotta se ei olisi valahtanut niin nopeasti kakun päältä ja olisi tarttunut reunoillekin paremmin. No virheistä oppii, harmitti vaan aikalailla että juuri näissä hääkakuissa kuorrute ei onnistunut. Toivottavasti maku korvasi ulkonäölliset puutteet!
Kakun päälle koristeeksi tein sokerimassasta valkoisia kukkasia punaisilla sokerihelmillä. Kukkaset oli myös hiukan ehtinyt alkaa sulamaan, mutta ilmeisesti juhlapaikalla oli ollut aika kuuma mikä oli omalta osaltaan vaikuttanut myös koristeiden kestävyyteen.

Pohja on tumma sokerikakkupohja.

Täyte laktoositonta vispikermaa ja sulatettua suklaata yhdistettynä. Suklaa jähmettää hyvin kermavaahdon, eikä liivatelehtiä tarvita. Taisin laittaa 3 dl vispikermaa ja 100 g taloussuklaata suhteella.

Kuorrutteen alla vadelmamarmeladi. Kuorrute on tehty Kinuskikissan ohjeen suhteilla, sillä poikkeuksella että laitoin suklaan paloina (olisi varmaan ollut hyvä rouhia) kuohukerman sekaan ja lämmitin miedolla teholla "tasaiseksi" seokseksi. Yritin ensimmäisen kuorrutteen tehdä tuolla Kinuskikissan ohjeella, mutta suklaa kökkööntyi vaan kerman sekaan eikä siitä saanut läheskään niin tasaista kun mitä kakkujen päällä on. 


Kakut matkaan lähtiessä.


 

Juhlapaikalta
Juhlapaikalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti