Eilen postaamieni täytettyjen rullarieskojen kaveriksi tytön synttäreillä tarjoiltiin näitä maidottomia hapankorppurullia. Täytteestä tuli todella maukas eikä maidottomuutta huomannut juuri ollenkaan avokadon antaman täyteläisyyden vuoksi.
Täyte
200 g tofuttia
2 avokadoa
1 punasipuli
200 g kylmäsavuporoa
mantelimaitoa
Muussaa avokadot tofutin sekaan, silppua punasipuli ja kylmäsavuporo pieneksi ja lisää joukkoon. Kostuta hapankorput mantelimaidossa ja anna vettyä n. 20 minuuttia, kokeile rullautuuko hapankorput helposti. Levitä täytettä korpun päälle ja rullaa kiinni. Anna maustua kelmun sisässä yön yli. Leikkaa seuraavana päivänä rulla puoliksi ja aseta tarjolle.
Tytön 4-vuotis synttäreillä tarjottiin myös näitä rullarieskoja kylmäsavulohitäytteellä, nämä pienet suolaiset palat saivat kovasti kehuja vierailta. Tällä määrällä täytettä muistaakseni sai tehtyä neljä tai viisi rieskaa.
Täyte
200 g yrttituorejuustoa
2 avokadoa
1 punasipuli
200 kylmäsavulohta
Muussaa avokado tuorejuuston sekaan, silppua punasipuli pieneksi ja laita massan sekaan. Levitä rieskan päälle täytettä ja kylmäsavulohisiivuja. Rullaa rieska ja pyöräytä päälle kelmua, anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Leikkaa rulliksi seuraavan päivänä.
Ihanan siskonpojan kastejuhla vietettiin lauantaina ja sain kunnian tehdä kakun juhliin. Pohjana kakussa on Sunnuntain gluteenittomasta jauhoseoksesta tehty pohja (tulikin tosi kuohkea ja korkea pohja). Kakkupohjan korkeuden ansiosta päätetiin tehdä kakkuun kolme täyteväliä, täytteeksi laitettiin jokaiseen valkosuklaatäytettä, jonka sekaan kahteen väliin vadelmia ja yhteen väliin mustikoita. Pursotukset vispikermaa. Siskoni toivoi kakkuun päälle tennareita ja löysinkin Pionilaaksosta todella hyvät vaihekuvalliset ohjeet näiden tekemiseen. Olin itsekin tyytyväinen tennareiden ulkonäköön.
Reippaan Samu-pojan 2-vuotissynttäreille lähti pari viikkoa sitten muumipeikko-aiheinen kakku. Pohjana tumma sokerikakkupohja, täytteinä valkosuklaa- ja hedelmäinen täyte. Koristeet ja kuorrutus kaulintamassaa.