Niin hyvää "suklaata" tulee tällä ohjeella! Iski hirmunen makeannälkä ja jääkaapistakin piti käyttää kookosrasvaa pois, joten oli ihan pakko tehdä näitä. On kyllä sen verran makeaa etten ainakaan itse tarvii kun maksimissaan pari palaa.
125 g kookosrasvaa
1 muna
1½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ tl vaniljasokeria
Sulata kookosrasva, vatkaa tomusokeri ja muna vaahdoksi. Lisää munasokerivaahtoon keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää kunnolla jäähtynyt rasva pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. Pursota karkkivuokiin tai leivinpaperin päälle nokareita, laita jääkaappiin kovettumaan. Päälle tiputtelin pieniä sokerihelmiä. Itse säilytän nämä jääkaapissa kannellisessa rasiassa.
Kuva on kyllä valitettavan huono.
torstai 22. maaliskuuta 2012
keskiviikko 14. maaliskuuta 2012
Suklainen kääretorttu
Pikaisesti tein tänään vieraille kääretortun.
Pohjan tein 4 munan kakkupohjan ohjeella, mutta tummana versiona kaakaojauheella. Eli punnitsin munat, kerroin tämän painon 0,7:llä josta sain sokerin sekä kuivien aineiden osuuden (leivinjauhe, kaakaojauhe, perunajauho, vehnäjauhot).
Täytteeksi laitoin vadelmia pakkasesta, tilsin niitä hieman haarukalla sekä suklaakermavaahtoa (1 prk flora vispiä vaahdotettuna ja 1 levy pandan tummaa suklaata sulatettuna).
Ulkonäöllisesti ei kääretortusta mikään kovin kummonen tullut kun kiireessä sen väsäsin ja jemmasta koristeet laitoin päälle, mutta maku oli sitäkin parempi.
Pohjan tein 4 munan kakkupohjan ohjeella, mutta tummana versiona kaakaojauheella. Eli punnitsin munat, kerroin tämän painon 0,7:llä josta sain sokerin sekä kuivien aineiden osuuden (leivinjauhe, kaakaojauhe, perunajauho, vehnäjauhot).
Täytteeksi laitoin vadelmia pakkasesta, tilsin niitä hieman haarukalla sekä suklaakermavaahtoa (1 prk flora vispiä vaahdotettuna ja 1 levy pandan tummaa suklaata sulatettuna).
Ulkonäöllisesti ei kääretortusta mikään kovin kummonen tullut kun kiireessä sen väsäsin ja jemmasta koristeet laitoin päälle, mutta maku oli sitäkin parempi.
maanantai 12. maaliskuuta 2012
Tyttären 1-vuotissynttärikakku
Viikonloppuna juhlittiin tyttären 1-vuotisjuhlia pienellä porukalla kotosalla. Kakkua tuli mietittyä pitkään millä aiheella/täytteellä/kuorrutteilla lähden sitä tekemään. Yhtenä pointtina oli tietysti se, että sankari itse voisi syödä kakkua. Täytteeksi päädyin tekemään mansikkarahkaa ja pohja oli perus vaalea sokerikakkupohja (pohjan ohje löytyy täältä ilman kaakaojauhetta). Reunapursotukset Flora vispiä, päällinen ja koristeet vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa.
Täyte
1 prk flora vispiä
1 prk maitorahkaa
mansikoita sopivasti ;)
Hyydytetty voileipäkakku
Pohja
Real-leipää (meni vajaa paketillinen, en muistanut punnita)
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
200g kylmäsavuhärkää
1 paprika
ruohosipulinippu
100 g ruohosipulituorejuustoa
100 g pippurituorejuustoa
1 prk flora vispiä
3 rkl sinappikurkkusalaattia
½ prk kermaviiliä
suolaa
pippuria
Pinnalla herneenversoja ja tomaattiruusut.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murenna Real aivan pieneksi muruksi ja painele vuoan pohjalle, sivele sulatettu voi leivän päälle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Leikkaa kylmäsavuhärkä pieniksi paloiksi, pilko paprika ja silppua ruohosipuli, sekoita aineet keskenään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen notkistetut tuorejuustot vatkaten. Lisää seokseen kurkkusalaatti, kermaviili sekä mausteet.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kuumaan veteen liivatelehdet yksitellen, joista on ylimääräinen vesi puristettu pois. Kaada ohuena nauhana vispituorejuustoseokseen samalla kokoajan vatkaten.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä ainakin muutaman tunnin ajan, mutta mielellään yön yli (maut tasaantuvat paremmin).
Real-leipää (meni vajaa paketillinen, en muistanut punnita)
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
200g kylmäsavuhärkää
1 paprika
ruohosipulinippu
100 g ruohosipulituorejuustoa
100 g pippurituorejuustoa
1 prk flora vispiä
3 rkl sinappikurkkusalaattia
½ prk kermaviiliä
suolaa
pippuria
Pinnalla herneenversoja ja tomaattiruusut.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murenna Real aivan pieneksi muruksi ja painele vuoan pohjalle, sivele sulatettu voi leivän päälle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Leikkaa kylmäsavuhärkä pieniksi paloiksi, pilko paprika ja silppua ruohosipuli, sekoita aineet keskenään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen notkistetut tuorejuustot vatkaten. Lisää seokseen kurkkusalaatti, kermaviili sekä mausteet.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kuumaan veteen liivatelehdet yksitellen, joista on ylimääräinen vesi puristettu pois. Kaada ohuena nauhana vispituorejuustoseokseen samalla kokoajan vatkaten.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä ainakin muutaman tunnin ajan, mutta mielellään yön yli (maut tasaantuvat paremmin).
Cup cakes
Synttäreille tein myös muutaman maidottoman kuppikakun tyttären kummille, kuka ei päässyt kakkua maistamaan kerman/rahkan takia.
Ohjeesta tuli 12 kuppikakkua.
150 g margariinia (sininen keiju on ainakin maidotonta)
1 3/4 dl sokeria
3 munaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
margariinia ja mansikanmakuista tomusokeria sopivassa suhteessa
Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Ohje otettu täältä.
Ohjeesta tuli 12 kuppikakkua.
150 g margariinia (sininen keiju on ainakin maidotonta)
1 3/4 dl sokeria
3 munaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
margariinia ja mansikanmakuista tomusokeria sopivassa suhteessa
Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Ohje otettu täältä.
keskiviikko 7. maaliskuuta 2012
Pikkuleipiä
Ensimmäiset kokeilupikkuleivät hieman eri ohjeella meni pilalle, kun hurautin taikinaan liikaa jauhoja ja sitä ei pystynyt leipomaan murenevaisuuden takia. Ajattelin, että pyöräytänpä nopeasti uuden taikinan ja teen uudet piparit.
Kappas vaan, vehnäjauhoja oli jäljellä enää vaivaiset 3 dl eikä kaupatkaan sattunut olemaan auki silloin. En kyllä ihan ymmärrä miten ihmeessä ainesosa, kun vehnäjauho voi minun kaapista loppua, sitä pitäisi olla aina. Mietin, että mitä laittaisin puuttuvien jauhojen tilalle ja äitihän sen tilanteen taas pelasti keksimällä perunajauhot korvaamaan. :)
Pienensin ohjeesta hieman rasvan ja sokerin määrää sekä osan vehnäjauhoista korvasin sillä perunajauholla, taikinasta tuli todella hyvä ja helppo leipoa!
Pikkuleivät
110 g voita/margariinia
3/4 dl tomusokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna nopeasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Laita taikina kelmuun ja joksikin aikaa (itsellä taisi olla tunnin verran) jääkaappiin lepäämään.
Pikkuleipiä paistoin 200 asteessa n. 6-8 minuuttia muistaakseni.
Ihan ok tyytyväinen olin noihin koristeluihin ottaen huomioon, etten aiemmin ole tehnyt. Kaikki on vähän erilaisia, kun kokeilin tehdä erinäköiseksi/eri sokerihelmillä. Mutta millä ihmeellä tuon pikeerin saa aivan tasaiseksi?! Vai onko pikeeri vääränlaista koostumusta..? Vinkkejä otetaan vastaan :)
Tänään pääsen kakkukurssille, joka pidetään Modernon tiloissa Turun keskustassa, jännää! Toivottavasti mukaan tarttuu uusia hyviä vinkkejä ja ideoita kakkujen koristelutekniikoihin.
Kappas vaan, vehnäjauhoja oli jäljellä enää vaivaiset 3 dl eikä kaupatkaan sattunut olemaan auki silloin. En kyllä ihan ymmärrä miten ihmeessä ainesosa, kun vehnäjauho voi minun kaapista loppua, sitä pitäisi olla aina. Mietin, että mitä laittaisin puuttuvien jauhojen tilalle ja äitihän sen tilanteen taas pelasti keksimällä perunajauhot korvaamaan. :)
Pienensin ohjeesta hieman rasvan ja sokerin määrää sekä osan vehnäjauhoista korvasin sillä perunajauholla, taikinasta tuli todella hyvä ja helppo leipoa!
Pikkuleivät
110 g voita/margariinia
3/4 dl tomusokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna nopeasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Laita taikina kelmuun ja joksikin aikaa (itsellä taisi olla tunnin verran) jääkaappiin lepäämään.
Pikkuleipiä paistoin 200 asteessa n. 6-8 minuuttia muistaakseni.
Ihan ok tyytyväinen olin noihin koristeluihin ottaen huomioon, etten aiemmin ole tehnyt. Kaikki on vähän erilaisia, kun kokeilin tehdä erinäköiseksi/eri sokerihelmillä. Mutta millä ihmeellä tuon pikeerin saa aivan tasaiseksi?! Vai onko pikeeri vääränlaista koostumusta..? Vinkkejä otetaan vastaan :)
Tänään pääsen kakkukurssille, joka pidetään Modernon tiloissa Turun keskustassa, jännää! Toivottavasti mukaan tarttuu uusia hyviä vinkkejä ja ideoita kakkujen koristelutekniikoihin.
maanantai 5. maaliskuuta 2012
Jauheliha-sipulipiirakkaa
Jotain iltapalaa piti kehitellä lauantai-illalle ja tästä tuli kyllä maukasta :)
Pohja
1dl kaurahiutaleita
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl kylmää vettä
Täyte
400 g naudan jauhelihaa
1 paprika
pala kesäkurpitsaa
2 sipulia
1 prk kermaviiliä
2 dl valion maustettua mustapekka-kermaa
3 munaa
1 pss mustaleima emmental-juustoraastetta
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään, lisää öljy ja vesi. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi ja painele jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle.
Täytteen aineksista pilko paprika ja kesäkurpitsa sopiviksi paloiksi sekä sipuli puolirenkaiksi. Paista pannulla jauheliha, paprika sekä kesäkurpitsa ja mausta maun mukaan (suola, mustapippuri, pizzamauste, chili..). Laita pohjan päälle vuokaan. Kuullota sipuli pannussa pehmeäksi ja laita jauhelihaseoksen päälle. Sekoita kermaviili, kerma, munat ja lisää tähän seokseen ½ pussia juustoraastetta. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Paista 200 asteessa n. ½ tuntia.
Piirakka ennen munakerma-seosta. |
sunnuntai 4. maaliskuuta 2012
Piimäkakku
Tämä ohje on ihanan raikas ja kevyt verrattuna tavalliseen tuorejuustokakkuun.
Pohja
200g digestivekeksejä
75g voita
Täyte
1 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
3 rkl sitruunamehua
5 liivatetta
Kukat sokerimassaa ja suklaaspritsit Pandan tummasta suklaasta. Spritsauksiin olin ihan tyytyväinen tällä kertaa, vielä kun tuon kakun pinnan saisi aivan tasaiseksi.
Pohja
200g digestivekeksejä
75g voita
Täyte
1 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
3 rkl sitruunamehua
5 liivatetta
Kukat sokerimassaa ja suklaaspritsit Pandan tummasta suklaasta. Spritsauksiin olin ihan tyytyväinen tällä kertaa, vielä kun tuon kakun pinnan saisi aivan tasaiseksi.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)